fredag 28. mars 2008

Jobbtur til Lakselv

I dag dro Gine (som studerer i klassen min) og jeg til Lakselv for å jobbe med skrivetolking her oppe på Lakselv hotell.

Det var litt av en strabasiøs tur: Vi tok flytoget kl 6.30 til Gardermoen. Deretter fløy vi SAS til Tromsø for så å bytte til Widerøe som fløy oss først til Alta, og så videre til Lakselv.

I Alta spurte vi den ene flyvertinna som var i minipropellflyet om vi kunne få lov til å puste inn Altaluft. Det resulterte i engasjement fra pilotene. Han ene sa at vi måtte forte oss å kysse jorda i Alta. Og videre sa han at om piloten hadde gjort det samme (altså kyssa jorda da vi hadde landa), burde vi kanskje vurdert å ikke bli med videre. Haha!

Uansett: Vi fikk se Alta lufthavn i 4 minutter, tatt noen bilder både med og uten pilot som stilte opp som linselus før vi fløy videre. Turen Tromsø - Alta - Lakselv var interessant nok. Mye turbulens i flyet gjorde turen til en nærmest berg-og-dalbane-opplevelse. :)

Her i Lakselv er det jo helt nydelig. Ann (mammas kusine) kom og henta oss på flyplassen og kjørte oss til hotellet (som hun og mannen hennes driver) hvor vi skal være denne helga for å tolke. Vi fikk omvisning både i "Lakselv sentrum" og på selve hotellet.

Og så har vi selvfølgelig tolka masse.

I kveld bestemte vi oss for å dra ned til "sentrum" igjen for å spise litt mat for oss selv. Ann var kjempesnill og lånte oss bilen (etter å ha vist oss rundt i huset deres). Vi havna på en bitteliten pizzarestaurant. Etter en stund kom det en særdeles full same inn. Han prata samisk til oss som om det var helt selvfølgelig at vi skulle skjønne det. Og han hadde fryktelig lyst til å sitte helt inntil meg og jabbe med oss mens vi spiste. Litt slitsomt. Men de to mennene som jobba der "tok oss under vingene deres" og prøvde gang på gang å jage vekk denne innpåslitne samen.

Det resulterte i at Gine og jeg spiste pizzaen vår fort og kom oss ut derfra. Men jeg må jo le litt. For vi er i Norge. Og så kommer det en mann inn og prater et offisielt godkjent språk i Norge som jeg ikke skjønner et kvidder av. Fascinerende.

Nå er det snart natta på oss begge. Vi har laaaaaaaang tolkedag i morra, så det er nok best å få seg litt søvn.

Ingen kommentarer: