mandag 2. mars 2009

Betydningen av ":P"

Jeg lurer litt på hva dere legger i betydningen av smileyen :P ?

For meg er det en geipende smiley, som jeg gjerne bruker når jeg vil si noe som er ironisk. Eller kanskje litt teit. Men er det sånn for alle? Jeg syns jeg registrer en økende bruk av den, og gjerne i sammenhenger hvor jeg vil tolke det som at det som blir skrevet før er litt... ironisk?

Er dette en smiley som brukes på samme måte som :)?

Jessda!

11 kommentarer:

Asbjørn Tveit sa...

selv jeg bruker :P aktivt..... men jeg ser på det som om man skal illustrere noe som skal være morsomt. Men ikke vet jeg, og ja.. mener at den kan sies å være like vanlig som :)

Anonym sa...

Spennende!
Jeg bruker :P mye.
Og det er det flere grunner til.
Jeg bruker den mye fordi det er den smileyen det er kortest avstand mellom tastene til. Det går raskt å trykke den frem :P

Dessuten er det en glad smiley. Og det er en jeg-smiler-og-kanskje-ler-litt-når-jeg-sier-dette smiley. Det kan også være en flørtene smiley. Hm. Litt sånn, jeg-blunker-og-forsøker-å-være sjarmerende-smiley. Og det kan være med på å understreke noe ironisk, eller at jeg tuller.

For meg er :) litt mer, jeg er blid og prøver å få setningen min til å høres hyggelig ut.

Jeg liker :P. Den kan brukes til mye. Jeg tror nesten man må se den i sammenheng med det som blir skrevet.

Mhm! :P

Asbjørn Tveit sa...

Et fint innelgg som oppsummerer ganske mye. Er enig i den konklusjonen til Mette ja.. :P

Olaves sa...

For min del: En mobbbende smiley. At noe er morsomt på bekostning av personen du snakker om. Men morsomt, som er morsomt for begge parter. Det er ikke en slem smiley... bare litt.

Anonym sa...

Jeg er ikke enig i at den bare brukes til det. (som nevnt tidligere)

Om man har det morsomt på en annen persons bekostning, vil jeg jo si at behovet for å understreke det med :P er noe unødvendig. Gjerne fordi det er en ting begge to forstår.

Linda K. Hansen sa...

Er enig med Mette her :) Bruker veldig mye smileys når jeg skriver sms og blogg. Har visst en "behov" for å uttrykke meg liksom. Haha :P Ja, nå brukte jeg :P .. det er omtrent det samme som ":)" - kanskje et mer uskyldig smil og samtidig prøver å være litt morsom.. eh, kommer veldig an på sammenhengen og hva vi prater om ;)

Anonym sa...

Jeg bruker :P når jeg "tuller", eller i morsomme sammenhenger. Personlig synes jeg den ser ganske så glad og smilende ut, hehe

Martine sa...

Dette er fantastisk! For en respons! :D

Det virker, for å konkludere litt (?), som om de fleste oppfatter denne som glad, eller morsomt? Og at den kan være for å understreke at det er litt tull?

Olaves syns den er bittelitt slem.

Men Mette syns den er... flørtende? Haha, da er det ikke lett å tolke hva folk bruker den til. (og nå setter jeg inn en :P, fordi jeg syns det er naturlig her. Haha!)

Kort oppsummert kan den bety:
Morsomt, effektiv, flørtende, leende, mobbende, uskyldig og tullete.

KONTEKST er viktig gitt. :D Men er det rart at jeg tenker at den smileyen kanskje kan mistolkes? ;)

Marit sa...

Den smileyen kan lett mistolkes! Hva ville en bruker ha oppfattet dersom en skrivetolk hadde brukt den smileyen, tro? Det er noe jeg kan ta med meg videre til diskusjon i skrivetolk-timene.. Smileyen er kontekstavhengig, absolutt, men hvis jeg skal si noe så ser jeg på den som at noe ironisk blir sagt/skrevet, eller at man håner noen.

Martine sa...

Marit: Ja, ikke sant den kan? Jeg tror ikke jeg tør å bruke den i skrivetolksammenheng, siden det legges ulike betydninger ved den. Det er alle kommentarene på dette innlegget et synlig bevis for!

Jeg tenker også at ironi er ganske gjennomgående. Og spøkefullt. Jah. :)

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er