lørdag 25. september 2010

"Gis bort" på finn.no

Det er jammen meg effektivt!

For en stund siden la jeg ut en gammel Toshiba-tv jeg ville bli kvitt (sånn dyp, tung 28" tv) på "Gis bort" på finn.no. Det tok under en time fra jeg la den ut til den var henta av to som bodde noen kilometer unna meg!

Og i går, fredag, tenkte jeg at jeg skulle prøve å bli kvitt den gamle, slitte sofaen og sofastolene som har fulgt meg gjennom mange år og er klar for å bli skifta ut. Jeg har kjøpt ny sofa! Og hva gjør jeg da? Joda, jeg husker suksessen med tv-en, så jeg tar bilder og hiver en annonse på finn.no.

En time senere ringer det en dame og spør om jeg har gitt den bort enda. Det hadde jeg jo ikke. Hun sa at hun kan hente den samme dagen på ettermiddagen. Vi avtalte kl 18.

"Den er ikke gitt bort helt før de faktisk står i døra mi", tenkte jeg. Jommen sa jeg smør. Litt før 18 står de nede på plassen med henger. 4 minutter senere er sofaen OG de to sofastolene mine henta, på en halv dag!

Woooow, jammen sa jeg effektivt! Og jeg er megafan av det. Mye bedre enn å kaste det. Jubi!

Her er en link til sofa-annonsen, og her er bilder av søte furu-og-hytteliknende-sofamøblene mine:

Sofaen. Søte 3-seteren.

Og her er med sofastolene. Katta vår har hatt noen runder opp og ned av dise møblene ja, så stoffet var ganske slitt. Men de har gjort jobben sin. Håper de blir godt mottatt i sitt nye hjem.

-

5 kommentarer:

Asbjørn sa...

Ja, nå er jeg nesten spent. Får vi se noen bilder av den nye sofaen også, som en oppfølgingspost til denne bloggposten?

Martine sa...

Jepps, skal få laget oppfølging også. Det er litt tomt i stua nå, så jeg håper virkelig at møblene mine kommer som avtalt!

En familj på fyra. sa...

Hej,

Hitta din blogg efter att jag surfat lite runt på nätet och kollat in teckenspråks tolk. Funderat på att söka till Blindern och gå teckenspråks utbildningen.

Så hade egentligen lite funderingar angående det :) Är det en bra utbildning? Vanskeligt? Svårt att få jobb efteråt och vad får man sånn cirka i lön som teckenspråks tolk?

Mvh Sonja

Martine sa...

Hei Sonja!

Så hyggelig at du havna på bloggen min da du skulle finne ut om tegnspråktolking! Yrket er absolutt spennende, absolutt noe å anbefale om du liker "å være flue på veggen" og oppleve utrolig mange ulike situasjoner og mye forandringer hele tiden.

Nå er det sånn at de egentlig har bestemt seg for å legge ned tegnspråksutdannelsen i Oslo (at det er mulig!). Så jeg er litt usikker på tilstandene der nå.

Men, da jeg utdanna meg, trivdes jeg veldig godt. Skulle egentlig ønske det var mer undervisning. ;) Det er på universitet, så man følger på en måte "universitetplan" med lite undervisning og mye egentrening. Sånn sett så er det mer undervisning på utdannelsene i Bergen og Trondheim tror jeg (det er høyskoler).

Det er IKKE vanskelig å få jobb når man er ferdigutdanna. Vanskelig å få fast 100 % kanskje, men som frilans kan man nesten jobbe seg i hjel. Det er mangel på faste stillinger, og mangel på tolker generelt (nok en grunn til at det er idiotisk å legge ned tolkeutdanninga i Oslo).

Lønna er dessverre ikke noe å skryte av, vil jeg si. Dessverre. Jeg jobber frilans, er usikker på hva de faste får. Men det er ikke mye verken som fast eller frilans i forhold til arbeidet vi legger ned. Men det er absolutt en spennende jobb!

Du kan godt gi meg mailen din, hvis du har flere spørsmål. :)

En familj på fyra. sa...

Tack för svar :) Nej jag hoppas verkligen inte att de slutar med utbildningen här i Oslo. Är gift och har en liten dotter på snart 9 månader så är inte aktuellt att studera på annan ort.

Jag tycker det hade varit så spännande att jobba som tolk. Är sykepleier och har en master från universitetet här i Oslo i sykepleievitenskap. Men att frilansa och lägga upp sitt eget schema hade passat mig topp. Har gått en kort kurs i teckenspråk tidigare och det var så spännande.

Min adress är sonja.b.eriksen@gmail.com